Składniki:
- 4 plastry wołowiny
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 200 ml białego wina
- 1 szkl. wody
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- 20 dag pieczarek
Składniki: 8 iści sałaty 15 dag twarogu 3 jajka pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu sól pieprz pomidor Sposób wykonania: Ugotowane jajka na twardo, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce po czym dodać je do twarogu. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i 3 łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą…
Składniki: 4 piersi kurczaka 100 g sera pleśniowego 200 g mozzarelli kilka gałązek rozmarynu 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz olej Sposób wykonania: Piersi kurczaka lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie nakaż dym płacie mięsa ułożyć plasterek mozzarelli i sera pleśniowego. Na sam koniec położyć jeszcze kilka gałązek rozmarynu.…
Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ogórki konserwowe 4 słupki żółtego sera 200 g bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej 4 wykałaczki Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić po czym oprószyć solą ora pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć słupek sera i ogórka. Zwinąć kotlety w roladki i śpiąc wykałaczkami. Następnie zanurzyć je w rozgrzanym jajku…
Składniki: 10 plasterków szynki 10 jajek słoik chrzanu sałata sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać po czym dodać chrzan i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masa posmarować plasterkami szynki i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liści sałaty.