Składniki: 2 awokado 50 g łososia wędzonego sok z ½ cytryny 150 g serka mascarpone ½ ząbka czosnku kilka kropli sosu chili 1 łyżka musztardy sól pieprz pistacje szczypiorek Sposób wykonania: Obrane awokado pokroić w kostkę, która skropić sokiem z cytryny. Następnie musztardę wymieszać z mascarpone oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem…
Kategoria: Awokado
Awokado
Avocado z miodem i orzechami
by Anita Lipnicka • • 0 Comments
Składniki: 2 avocado 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżki posiekanych, ulubionych orzechów Sposób przyrządzenia: Avocado przekroić na połowę, usunąć pestki, z miąższu używając specjalnej łyżeczki lub łyżeczki do herbaty wykroić kuleczki. Tak przygotowane kuleczki skropić sokiem z cytryny, polać miodem, delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi orzechami. Przed podaniem lekko schłodzić.
Awokado
Avocado zapiekane z pomidorami
by Anna Płoszaj • • 0 Comments
Składniki: 3 owoce avocado 3 pomidory 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oliwy Sos: 2 żółtka 6 łyżek białego wina 4 łyżki masła 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzania: Avocado przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć pestki, skropić oliwą, piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Pomidory sparzyć wrzątkiem,…
Awokado
Avocado z boczkiem
by Jadwiga Łabędź • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg boczku pokrojonego w plastry 2 avocado 3 żabki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru sól, pieprz posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Boczek pokroić w paseczki. Patelnie rozgrzać, dodać boczek, powoli podgrzewać aż staną się chrupiące. Część wytopionego tłuszczu odlać. Do skwarków i pozostałego tłuszczu wlać ¼ szklanki wody, dodać…