Składniki:
- awokado
- sok z jednej cytryny
- 1 słoiczek konserwowych krewetek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
Składniki: 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cukru ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego 2 łyżki posiekanej kolendry sól pieprz Sposób wykonania: Sok z limonki wymieszać razem z cukrem oraz oliwą. Gdy powstanie jednolita masa, wówczas wrzucić do niej…
Składniki: 100 ml. jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 dojrzałego awokado sól ziołowa Przygotowanie:Jogurt doprawić solą i wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Z umytej i osuszonej połówki awokado wyjąć pestkę i napełnić zagłębienie sosem czosnkowo-jogurtowym. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena