Składniki:
- 10 dag krewetek
- 2 awokado
- 1 banan
- 30 dag gotowanego mięsa drobiowego
- 1 sałata
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- słodka mielona papryka
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Sposób wykonania:
Owoce awokado przekroić wzdłuż na pół po czym wyjąć pestkę i wydrążyć delikatnie miąższ, który pokroić w kostkę.
Następnie dodać do awokado krewetki oraz obranego banana pokrojonego w plasterki, skropić całość sokiem z cytryny.
Sałatę pokroić w paseczki a mięso pokroić na kawałki, dodać do pozostałych składników sałatki.
Na sam koniec majonez ubić razem ze śmietaną, doprawić do smaku i wylać na sałatkę.
Całość delikatnie wymieszać i napełnić połówki awokado.
Wstawić do lodówki na 1 godz.
Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Tomasza