Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salsa z awokado

Składniki:

  • 2 łyżki soku z limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę
  • ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Sok z limonki wymieszać razem z cukrem oraz oliwą.
    Gdy powstanie jednolita masa, wówczas wrzucić do niej awokado oraz pozostałe składniki.
    Dokładnie wymieszać aby wszystko równomiernie pokryło się sosem.
    Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *