Składniki:1 pęczek łodyg z rabarbarusok z 2 dojrzałych granatów1 laska cynamonucukier puder Sposób przyrządzenia:Łodygi rabarbaru oczyścić i umyć, pokroić na kawałki o długości 5 cm. Tak przygotowany rabarbar ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym, wlać sok z granatów lub dodać jadalny środek tych owoców, laskę cynamonu i cukier puder do smaku. Jeśli użyjemy nie…
Tag: rabarbar
Cielęcina
Sezamowe sznycle z rabarbarem
by Monia • • 0 Comments
Składniki: • 4 sznycle cielęce • 50 dag rabarbaru • 2 cebule • łyżka masła • łyżka margaryny • 2 łyżki cukru • 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu • 1/4 szklanki soku jabłkowego • 2 jajka • mielona papryka • łyżeczka mąki • 5 dag ziaren sezamu • natka pietruszki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…
Kremy
Krem Brulee
by Anerite • • 0 Comments
Wieprzowina
Pieczona polędwica z rabarbarem
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 2 polędwiczki wieprzowe – 1 garść świerzej szałwi – 2 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – sól i świeżo mielony pieprz. – 10 Plasterków szynki (najlepiej Prosciutto lub Szynki Parmeńskiej) – 12 młodych łodyg rabarbaru (dobrze umytych) Wykonanie: Połowę szałwii i czosnek utłuc razem w moździerzu dodaj pięć łyżek oliwy. Powstała mieszanką…