Składniki: 2 pstrągi 15 dag pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 łyżka gorczycy 5 dag startego żółtego sera 5 dag masła gałązka bazylii sól , pieprz i sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i…
Tag: pstrąg
Pstrąg
Pstrąg po meksykańsku*
by marek • • 0 Comments
* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Filet z pstrąga – 150 g Ananas (świeży) – 50 g (2-3 plastry) Cebula – 1 sztuka Ostra papryczka (czuszka) – 1 sztuka Świeża kolendra – 1 łyżka Mango – 25 g (ćwiartka) Awokado – 25 g (ćwiartka) Oliwa – 1 łyżka Kumin – 1 łyżka Placki tortilli –…
Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla 2
by trunksql • • 0 Comments
Pstrąg
Roladki z pstrąga w białym winie
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…
Pstrąg z grilla
Pstrąg w sosie orzechowym
by lidl • • 0 Comments
Składniki:
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- 4 filety z pstrąga ( po ok. 175 g każdy)
- 1/4 łyżeczki mielonej papryki
- 10 połówek orzechów włoskich
- 125 g różnych listków sałaty lub rukwi wodnej,
Sos:
- 1 szalotka lub 2 cebulki dymki • kilka gałązek świeżego koperku
- lub listków selera naciowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- lub octu z sherry
- 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
- sół
- pieprz