Cykl – przepisy mistrzów
Składniki:
- Pstrąg tęczowy
Marynata:
- olej, czosnek, sok z cytryny, rozmaryn, koper, pieprz, sól
- Syrop klonowy
- Cukinia lub bakłażan
- Papryka czerwona
- Pieczarki
- Cytryna
- Koper
- Bazylia
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Pstrąg – 1 szt. Marchew – 1 szt. Pietruszka – 1 szt. Seler naciowy – 1 szt. Ocet winny – 1/4 litra Szalotki – 2 szt. Por – 1 szt. Żelatyna listki – 6 szt. Liść laurowy – 1 szt. Sok z 1 cytryny Barwnik spożywczy niebieski – 1 szt.…
Składniki: • 1 duży pstrąg • 1 szklanka korzennego wywaru (po 2 ziarnka ziela angielskiego, jałowca, pieprzy i goździków oraz listek laurowy) • sok z ćwiartki cytryny lub 0.5 łyżeczki octu winnnego • 0.5 szklanki wody • 0.3 szklanki majonezu • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki • liście sałaty Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać z łusek,…
Składniki: 4 pstrągi 30 dag pieczarek 8 małych cebulek po pęczku natki i szczypiorku 1 szklanka śmietanki 1 jajko 20 dag boczku 4 jabłka 1 szklanka białego wytrawnego wina sok z cytryny imbir sól pieprz 5 dag masła Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić, dokładnie umyć na zewnątrz i w środku, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić,…
Składniki: 1 pstrąg 1 cebula 1 cytryna 3 łyżki masła czosnkowego natka pietruszki 1 łyżka vegety, sól, mąka Sposób przyrządzenia: Wypatroszonego, ale nie oskrobanego pstrąga solimy, doprawiamy vegetą i skrapiamy cytryną. Faszerujemy pokrojoną w talarki cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki. Do środka dodajemy też trochę masła czosnkowego. Tak przygotowanego pstrąga obtaczamy w mące i…