Składniki: 3 nieduże pstrągi 1 łyżka oliwy z oliwek ½ szklanki tartej bułki 3 łyżki posiekanych drobno orzechów nerkowca sól, pieprz Sos musztardowy: ¼ szklanki dobrego jogurtu 1 łyżka dobrej musztardy 1 łyżka soku cytrynowego Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić i wyfiletować, dokładnie umyć. Porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, natrzeć obficie oliwą. Tartą bułkę wymieszać…
Tag: pstrąg
Pstrąg
Wigilijny pstrąg z ryżem na pomarańczach
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pstrąga 1 szklanka ryżu 1 czerwona cebula 2 pomarańcze sok cytrynowy olej masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z pstrąga skropi sokiem z cytryn, przyprawić, odstawić na 30 minut. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podzielić na pierścienie. Pomarańcze…
Pstrąg
Wigilijny pstrąg w sezamie
by Roman • • 0 Comments
Pstrąg
Pstrąg w papilotach
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: pstrągi po 30-35 dag ( po jednym na osobę) masło sok z cytryny 1 pęczek koperku sól, pieprz biały Sposób wykonania: Świeże pstrągi skrobiemy, patroszymy, myjemy. Rozchylamy lekko podważamy palcami kręgosłup, delikatnie obluzowujemy go wraz z ościami i usuwamy. Głowy i ogona nie odcinamy. Pstrągi lekko skrapiamy sokiem cytryny, nacieramy w środku i po…
Pstrąg
Pstrąg w zielonych ogórkach
by [email protected] • • 0 Comments
Składniki: 3-4 małe pstrągi (1 kg) ok. 80 dag zielonych ogórków ok. 9 łyżek białego wina 2 cytryny koperek sól biały pieprz gorczyca Sposób przygotowania: Pstrągi oczyścić i umyć. Do jamy brzusznej ryb wlać sok z cytryny, wsypać sól i pieprz, pokrojony koperek i po 2-3 połówki plasterka cytryny. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać…