Składniki: 4 pstrągi 4 cebule 25 dag. rodzynek sułtańskich 3 łyżki koncentratu pomidorowego sos chilli listki świeżej bazylii sól papryka słodka cukier mąka olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi pokroić w dzwonki , przyprawić i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoty kolor. Dolać 1i1/2 litra wody i gotować do momentu , aż…
Tag: pstrąg
Pstrąg
Rolada z pstraga
by Teresa Kropidłowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pstrąga 1 jako 2-3 łyżki bułki tartej pęczek koperku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wegetta, trochę oleju pół puszki groszku konserwowanego 2 marchewki Sposób przyrządzenia: Pstrągi wyfiletować i zdjąć skórę. Zmielić przez maszynkę. Do masy dodać jajko, bułkę tartą, drobno posiekany koperek, doprawić solą, pieprzem wegetą i gałką do smaku. Na końcu dodać…
Pstrąg
Tatar z pstrąga
by Teresa Kropidłowska • • 0 Comments
Składniki: 1kg pstrągów 1 cytryna pęczek koperku sól, pieprz, maggi, 1-2 łyżki oleju grzyby marynowane, ogórki kiszone 1 duża cebula Sposób przyrządzenia: Pstrągi wyfiletować, zdjąć skórę, zmielić lub drobno posiekać, dodać posiekany koperek, sok z cytryny, olej oraz pozostałe przyprawy, wymieszać. Grzybki, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Z masy rybnej uformować kulki, ułożyć…
Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla z aromatycznym sosem
by Marta • • 0 Comments
Pstrąg
Rolada z pstrąga z serowym farszem
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 duży pstrąg sok z cytryny tarty żółty ser sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, usunąć kręgosłup i ości. Skropić sokiem z cytryny, posolić i obficie popieprzyć. Filet rozłożyć na płaskim podłożu, lekko mięso poklepać dłonią. Na tak przygotowanym filecie ułożyć warstwę tartego sera. Filet ciasno zwinąć w rulon. Spinać wykałaczkami lub…