Składniki: 6 porcji filetów z pstrąga (po około 20 dkg każda) oliwa Glazura: 2 szklanki jeżyn leśnych lub jeżyn amerykańskich 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru mielone chili do smaku sok z jednej cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru sól i pieprz mielony do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki glazury zmiksować, przecedzić. W małym rondlu podgrzewać aż…
Kategoria: Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla z aromatycznym sosem
by Marta • • 0 Comments
Pstrąg z grilla
Pstrągi z ziołami
by trunksql • • 0 Comments
Pstrąg z grilla
Pstrąg z grilla 2
by trunksql • • 0 Comments
Pstrąg z grilla
Pstrąg w sosie orzechowym
by lidl • • 0 Comments
Składniki:
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- 4 filety z pstrąga ( po ok. 175 g każdy)
- 1/4 łyżeczki mielonej papryki
- 10 połówek orzechów włoskich
- 125 g różnych listków sałaty lub rukwi wodnej,
Sos:
- 1 szalotka lub 2 cebulki dymki • kilka gałązek świeżego koperku
- lub listków selera naciowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- lub octu z sherry
- 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
- sół
- pieprz