Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pstrąg z grilla

Pstrąg lub łosoś z grilla w jeżynowej glazurze

Składniki: 6 porcji filetów z pstrąga (po około 20 dkg każda) oliwa Glazura: 2 szklanki jeżyn leśnych lub jeżyn amerykańskich 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru mielone chili do smaku sok z jednej cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru sól i pieprz mielony do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki glazury zmiksować, przecedzić. W małym rondlu podgrzewać aż…

Pstrąg w sosie orzechowym

 

Składniki:

 

  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 4 filety z pstrąga ( po ok. 175 g każdy)
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
  • 10 połówek orzechów włoskich
  • 125 g różnych listków sałaty lub rukwi wodnej,

Sos:

  • 1 szalotka lub 2 cebulki dymki • kilka gałązek świeżego koperku
  • lub listków selera naciowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • lub octu z sherry
  • 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
  • sół
  • pieprz