Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi z ziołami

Składniki:

• 4 oczyszczone pstrągi,
• sok z cytryny,
• po 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku,
• 1/2 filiżanki oliwy,
• po jednej łyżeczce majranku i tymianku

Sposób przyrządzenia:
Pstrągi opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Koperek i pietruszkę opłukać, starannie osączyć, listki oderwać od łodyżek i napełnić nimi ryby. Oliwę wymieszać z przyprawami. Oliwą z przyprawami natrzeć ryby i na kwadrans wstawić do lodówki. Piec ryby na grillu smarując marynatą.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *