Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w sosie orzechowym

 

Składniki:

 

  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 4 filety z pstrąga ( po ok. 175 g każdy)
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
  • 10 połówek orzechów włoskich
  • 125 g różnych listków sałaty lub rukwi wodnej,

Sos:

  • 1 szalotka lub 2 cebulki dymki • kilka gałązek świeżego koperku
  • lub listków selera naciowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • lub octu z sherry
  • 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
  • sół
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mocno rozgrzać grill. Przygotować sos: szalotkę obrać i drobno posiekać (lub dymkę) i włożyć do miseczki. Koperek albo liście selera umyć , osuszyć i posiekać. Dodać do reszty . Wlać ocet i olej z orzechów włoskich. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić. Blachę wysmarować połową oleju roślinnego. Położyć na niej pstrąga skórą do dołu. Doprawić solą i papryką . Piec 5-8 minut po jednej stronie aż mięso ściemnieje w środku, a na brzegach będzie jasnobrązowe.
Podczas pieczenia filetów podgrzać na małej patelni resztę oleju roślinnego. Ostrożnie podsmażyć na nim orzechy włoskie, cały czas potrząsając i mieszając, aby się nie przypaliły. Osączyć na papierowym ręczniku i grubo posiekać. Liście sałaty opłukać i osuszyć. Ułożyć na czterech talerzach. Położyć na nich pstrągi. Zamieszać sos, polać nim ryby i posypać orzechami.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez lidl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *