Składniki: 1 kg filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny olej sól, pieprz Salsa: 1 dojrzałe awokado 1 duże dojrzałe mango 2 łyżki naci pietruszki 1 cebula szalotka 1 czerwona ostra papryczka sok z ½ cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać…
Tag: przepis na rybę
Panga
Tilapia lub panga w sosie słodko kwaśnym
by dominikab • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z tilapii 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej 1 ubite białko sól, biały pieprz 2 szklanki oleju Sos słodko – kwaśny: 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki octu ryżowego lub winnego 1 łyżka bulionu z kurczaka 1 łyżka sosu chili lub pikantnego keczupu 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka mąki kukurydzianej…
Pstrąg
Pstrąg w zielonym majonezie
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • 1 duży pstrąg • 1 szklanka korzennego wywaru (po 2 ziarnka ziela angielskiego, jałowca, pieprzy i goździków oraz listek laurowy) • sok z ćwiartki cytryny lub 0.5 łyżeczki octu winnnego • 0.5 szklanki wody • 0.3 szklanki majonezu • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki • liście sałaty Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać z łusek,…
Karp
Karp na słodko
by Xawier • • 1 Comment
Składniki: • 2 karpie (po 1 kg) • 4 cebule • 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu • 2 kopiaste łyżki cukru • 10 zmielonych migdałów • 1 płaska łyżka rodzynek • 1 łyżka żelatyny • sól Sposób przyrządzenia: Karpie oskrobać, oprawić, umyć, pokroić w dzwonka. Na dnie rondla ułożyć pokrojone w talarki 2 cebule. Posypać…
Śledzie
Śledzie wykwintne
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • 6 śledzi • 1 szklanka majonezu • 4 łyżki śmietany • 4 łyżki przecieru pomidorowego • sok z cytryny lub łyżeczka octu winnego • 1 łyżka musztardy • 1 łyżeczka spirytusu • sól • 1 szklanka mleka Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Wyjąć, usunąć ości, ewentualnie obrać ze skóry i…