Składniki: 4 pstrągi 4 liście kapusty 4 łyżki oliwy sok z 1 cytryny 3 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty zalać wrzątkiem i odstawić je na 5 minut po czym je odcedzić i usunąć grube nerwy. Następnie pstrągi oczyszczamy i oprószamy solą, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny.…
Tag: przepis na rybę
Ryby
Pikantny tatar
by Waldek K • • 0 Comments
Składniki: • 35 dag tuńczyka • 1 szkl. oleju roślinnego • 20 płatów do pierożków won ton • 2 dymki • 1 łyżka sosu sojowego • sok z ½ limonki • 1 łyżeczka sosu chili • 1 łyżka oleju sezamowego • 1 łyżeczka marynowanego imbiru • 20 liści bazylii Sposób wykonania: Płaty ciasta smażyć na…
Łosoś
Łososiowa przystawka
by albertos • • 0 Comments
Składniki: ogórki świeże małe 6 sztuk wędzony łosoś 4 plastry sok z cytryny 1/2 sztuki sól natka pietruszki zielenina Sposób przyrządzenia: Ogórki należy dokładnie umyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i posypać odrobinę solą. Odłożyć na ściereczkę w celu odsączenia nadmiaru soku. Łososia należy rozdrobnić, posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny. Tak rozdrobnionego…
Ryby
Kotlety z masy rybnej
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wypatroszony dorsz 80 dag bułka pszenna 4 dag mleko 7,5 dag jajka 1 sztuka cebula 1 sztuka masło 2 dag sól 1 dag pieprz 2 szczypty Sposób przyrządzenia: Bułkę należy namoczyć w mleku, cebulkę zaś zeszklić. Ryby wypatroszyć, oskrobać i wymoczyć, a następnie osuszyć. Oddzielić skórę, kręgosłup i ości. Rybę zmielić z namoczoną bułką…
Tilapia
Tilapia w sosie z zielonego pieprzu
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii lub pangi mąka sok z cytryny olej sól, pieprz Sos pieprzowy: 2 łyżeczki obsączonego z zalewy zielonego pieprzu 5 dkg masła 1 łyżka posiekanej drobno cebuli ½ szklanki śmietany ½ szklanki białego wina sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je…