Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi z grilla zawijane w liście kapusty

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 liście kapusty
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Liście kapusty zalać wrzątkiem i odstawić je na 5 minut po czym je odcedzić i usunąć grube nerwy.
    Następnie pstrągi oczyszczamy i oprószamy solą, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny.
    Masło utrzeć z natką pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Po kawałku masła włożyć do ryby, które zawinąć w liście kapusty.
    Piec na ruszcie około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *