Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia w sosie z zielonego pieprzu

Składniki:


  • 1 kg  filetów z  tilapii lub pangi
  • mąka
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól, pieprz

Sos pieprzowy:

  • 2 łyżeczki obsączonego z zalewy zielonego pieprzu
  • 5 dkg masła
  • 1 łyżka posiekanej drobno cebuli
  • ½ szklanki śmietany
  • ½ szklanki białego wina
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron  obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzany tłuszczu na złoty kolor.
W międzyczasie przygotować sos. Bardzo drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać wino, zielony pieprz, doprowadzić do wrzenia mieszając cały czas mieszając. Gdy odparuje 1/3 sosu posolić, dodać zahartowaną śmietanę stale mieszając aż do uzyskania jednorodnej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Usmażoną rybę polać obficie sosem, udekorować cząstkami cytryny i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *