Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodkie tosty z owocami

Składniki:
4 plastry ciasta drożdżowego z rodzynkami
1 pokrojony banan
2 jajka
½ szklanki mleka
1 łyżeczka esencji waniliowej
½ łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób przyrządzenia:
Porcje ciasta włożyć na kilka minut do dobrze nagrzanego piekarnika. W międzyczasie obrać banana, pokroić w plastry. Mleko, jajka i przyprawy zmiksować. Dwa plastry ciasta opieczone w piekarniku obłożyć bananem, polać mieszanką z jaj i mleka, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane plastry ciasta przykryć pozostałymi plastrami i polać resztą mlecznego mixu, ponownie odstawić na 10 minut. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C i zapiec tosty przez 30 minut. Przed podaniem polać ciepłym syropem z owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *