Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny tatar

Składniki:

    • 35 dag tuńczyka
    • 1 szkl. oleju roślinnego
    • 20 płatów do pierożków won ton
    • 2 dymki
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • sok z ½ limonki
    • 1 łyżeczka sosu chili
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 1 łyżeczka marynowanego imbiru
    • 20 liści bazylii

Sposób wykonania:

  1. Płaty ciasta smażyć na rozgrzanym oleju około 1 minutę po czym odsączyć je na papierowym ręczniku.
    Następnie tuńczyka pokroić jak najdrobniej się da, dodać do niego, posiekane dymki, sok z limonki, sos sojowy i chili, olej sezamowy oraz posiekany imbir.
    Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie rozłożyć tatara na płatach ciasta do każdego wbijając liść bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *