Składniki:
- • 35 dag tuńczyka
• 1 szkl. oleju roślinnego
• 20 płatów do pierożków won ton
• 2 dymki
• 1 łyżka sosu sojowego
• sok z ½ limonki
• 1 łyżeczka sosu chili
• 1 łyżka oleju sezamowego
• 1 łyżeczka marynowanego imbiru
• 20 liści bazylii
Sposób wykonania:
- Płaty ciasta smażyć na rozgrzanym oleju około 1 minutę po czym odsączyć je na papierowym ręczniku.
Następnie tuńczyka pokroić jak najdrobniej się da, dodać do niego, posiekane dymki, sok z limonki, sos sojowy i chili, olej sezamowy oraz posiekany imbir.
Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie rozłożyć tatara na płatach ciasta do każdego wbijając liść bazylii.