Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z masy rybnej

Składniki:

  • wypatroszony dorsz 80 dag
  • bułka pszenna 4 dag
  • mleko 7,5 dag
  • jajka 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • masło 2 dag
  • sól 1 dag
  • pieprz 2 szczypty

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę należy namoczyć w mleku, cebulkę zaś zeszklić. Ryby wypatroszyć,
    oskrobać i wymoczyć, a następnie osuszyć. Oddzielić skórę, kręgosłup i
    ości. Rybę zmielić z namoczoną bułką i cebulą. Do masy dodać jajka,
    przyprawy, wszystko dokładnie wyrobić. Z masy formować kotlety i smażyć
    na nagrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na zloty kolor.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *