Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w piwnym cieście

Składniki:

  • filety rybne 55 dag
  • tłuszcz 10 dag
  • sól 15 g
  • mąka pszenna 15 dag
  • jajka 20 sztuk
  • piwo jasne 250 ml

    Sposób przyrządzenia:
    Filety po opłukaniu należy obsuszyć i porcjować, posolić i polać piwem.
    Z piwa, żółtek jaj i mąki należy sporządzić ciasto trochę gęściejsze niż
    naleśnikowe. Rybę obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym na patelni
    tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu rybę należy wstawić do
    nagrzanego piekarnika w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem na kilka
    minut, aby nie była wewnątrz surowa.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *