Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z groszkiem i korniszonami

Składniki:

  • filety śledziowe 1/2 kg
  • korniszony 10 dag
  • cebula 10 dag
  • groszek zielony 15 dag
  • majonez 10 dag
  • musztarda 3 dag
  • pieczarki marynowane 10 dag
  • jogurt 10 dag
  • olej 50 ml
  • sól
  • cukier
  • zioła
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Filety należy wymoczyć, posmarować musztardą, skropić sokiem z cytryny i
    dostawić do lodówki na kilka godzin. Groszek mrożony należy ugotować, a
    następnie ostudzić. Cebulkę pokroić w piórka i sparzyć. Ogórki
    korniszony pokroić w paski, pieczarki zaś drobno poszatkować. Wszystkie
    składniki należy ze sobą wymieszać robiąc sos. Filety należy wyporcjować
    i polać sosem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *