Składniki: 4 filety łososia sól pieprz 2 pęczki koperku starta skórka z 1 cytryny 100 g bułki tartej 400 g buraków 750 g ziemniaków 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 150 g masła Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie bułkę tartą wymieszać skórką z…
Tag: potrawy z ryb
Łosoś
Łosoś w panierce sezamowej
by Julia Kustra • • 0 Comments
Ryby
Rybki w piwnym cieście
by Halina Moroz • • 0 Comments
Dorsz
Gotowany dorsz z chrzanem i jajkiem
by Zuza Nowicka • • 0 Comments
Składniki: ½ pęczka dymki 200 ml wytrawnego białego wina 5 ziaren białego pieprzu 1 ½ łyżeczki soli 600 g filetów z dorsza 4 jajka ½ pęczka natki pietruszki 4 łyżki startego chrzanu Sposób wykonania: Dymkę posiekać po czym zalać ją 300 ml wody oraz winem. Wrzucić jeszcze ziarna pieprzu oraz sól. Całość doprowadzić do wrzenia…
Pstrąg
Pstrąg Michała
by Michał • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki soku z cytryny sól 50 g mąki 80 g masła ¼ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pstrąga skropić odrobiną soku z cytryny i odstawić na 15 minut. Po tym czasie oprószyć w wewnątrz i zewnątrz solą oraz mąką. Następnie usmażyć go na większości rozgrzanego masła około 10 minut z każdej…