Składniki: 500 g filetów z okonia 2 łyżki sosu ostrygowego 4 łyżki sosu rybnego 1 melon 1 strączek suszonego chili 4 łyki oleju 1 łyżka cukru palmowego 1 łyżka czerwonej pasty curry 400 ml mleczka koksowego 400 g liczi z puszki Sposób wykonania: Filety pokroić w kostkę po czym zalać ją sosem ostrygowym oraz rybnym…
Tag: potrawy z ryb
Łosoś
Roladki z wędzonego łososia
by Teresa Jabłonowska • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś z sosem miodowo-koperkowym
by Maja Poloczek • • 0 Comments
Ryby
Carpaccio z tuńczyka Marty
by Marta Matkowska • • 0 Comments
Składniki: 350 g świeżego tuńczyka 1 szalotka 2 łyżki oliwy 2 łyżki wytrawnego wina sherry sól pieprz 3 łyżeczki kaprów ze słoika Sposób wykonania: Oczyszczonego tuńczyka owinąć w folie aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. W miedzy czasie oliwę roztrzepać razem z sherry, octem, solą oraz pieprzem po czym dodać posiekaną cebulkę. Tuńczyka…
Śledzie
Śledzie z zalewie octowej
by Kamila Głodek • • 0 Comments
Składniki: 4 śledzie 500 ml octu 150 g cukru 250g czerwonej cebuli 100 g marchewki 25 g chrzanu 15 g świeżego korzenia imbiru 1 ½ łyżeczki ziela angielskiego 2 łyżeczki gorczycy 3 listki laurowe Sposób wykonania: Wymoczone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Następnie ocet wymieszać z cukrem po czym doprowadzić do wrzenia, gdy cukier się…