Składniki:
- 500 g filetów z okonia
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 4 łyżki sosu rybnego
- 1 melon
- 1 strączek suszonego chili
- 4 łyki oleju
- 1 łyżka cukru palmowego
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 400 ml mleczka koksowego
- 400 g liczi z puszki
Sposób wykonania:
Filety pokroić w kostkę po czym zalać ją sosem ostrygowym oraz rybnym i odstawić na 30 minut.
Następnie w woku uprażyć cukier oraz pastę curry, wówczas zalać mleczkiem kokosowym.
Wymieszać i doprowadzić całość do wrzenia po czym dodać pokrojonego w kostkę melona.
Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie dodać odsączone liczi oraz kawałki ryby.
Gotować jeszcze około 2 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym chili.