Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z sosem miodowo-koperkowym

 

Składniki:

  • 4 porcje marynowanego łososia
  • 1 pęczek koperku
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 6 łyżeczek musztardy
  • 6 łyżeczek miodu
  • 2 łyżki bitej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć z dodatkiem musztardy, śmietany, miodu oraz cukru.
    Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek i dokładnie wymieszać.
    Łososia pokroić na plasterki polać go sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *