Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z łososia

Łosoś z musztardowej marynaty

I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem ryba w roli głównej. Łosoś z musztardowej marynaty. Przepis zawiera: filety z łososia, miód, oliwę z oliwek oraz musztardę. 
 

Składniki:

  • 700 g filet z łososia 
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej 
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta płatków chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz
 

Pieczony filet łososia Aldony

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Pieczony filet łososia Aldony. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z łososia, czosnku, cytryny i tymianku. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet z łososia bez skóry i ości
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
 

Łosoś z tymiankiem

Kolejny przepis na smakowitą rybę. Tym razem przepis na łososia pieczonego z gałązkami tymianku. Do wykonania przepisu potrzebujesz; filetów z łososia, gałązek tymianku, solu z cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg filety z łososia
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • świeże gałązki tymianku
  • sok z cytryny
  • sól
  • grubo mielony pieprz
  • folia aluminiowa do pieczenia

Duszony łosoś

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: ryby. Dziś postanowiliśmy przygotować coś z łososia. Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: filetów z łososia, cebuli, cytryny, przypraw i koperku. 
 

Składniki:

  • 6 kawałków łososia 
  • 4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki 
  • 2 cytryny
  • świeży koperek 
  • sól
  • pieprzu

Filet z łososia w sosie śmietankowo koperkowym

Składniki: 4 porcje filetów z łososia ½ szklanki drobno posiekanej dymki 1 łyżka masła ½ szklanki esencjonalnego bulionu drobiowego ½ szklanki śmietany kremowej 2 łyżki białego wina 2 łyżki drobno posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać dymkę, smażyć 5 minut mieszając, nie rumienić. Dodać bulion drobiowy, gotować powoli 15 minut, dodać śmietanę,…