Składniki:
- 1 duży filet z łososia bez skóry i ości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Fileta z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Pokroić go na mniejsze kawałki które oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie natrzeć obranym czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Tak przygotowanego łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić ją na plasterki, które ułożyć na łososiu.Całość skropić jeszcze oliwą z oliwek i posypać tymiankiem.Przykryć rybę folią aluminiowa i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 25 minut.
Liczba porcji: 4