I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem ryba w roli głównej. Łosoś z musztardowej marynaty. Przepis zawiera: filety z łososia, miód, oliwę z oliwek oraz musztardę.
Składniki:
- 700 g filet z łososia
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 3 łyżki oliwy
- szczypta płatków chili
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Łososia delikatnie oczyścić.Następnie do miseczki przełożyć ostrą i francuską musztardę.Dodać jeszcze miód, oliwę z oliwek i szczyptę płatków chulii.Wlać sos sojowy i wrzucić drobno posiekaną kolendrę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą ,marynatą nasmarować filety łososia.Odstawić je na około 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron po kilka minut.
Liczba porcji: 4