Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na grillowaną pierś z kurczaka pomysłu Artura. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, sok z cytryny, musztardę i kolendrę.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- ½ szkl oliwy
- sok z ½ cytryny
- otarta skórka z ½ cytryny
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżeczka musztardy
- garść świeżej kolendry
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Podzielić na mniejsze porcję.Następnie papryczkę chili drobno posiekać.Wrzucić do miseczki.Dodać do niej sok i skórkę z cytryny.Dodać jeszcze musztardę i posiekaną kolendrę.Zalać całość oliwą z oliwek.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz grubo zmielonym pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Marynować około 3 godzin.Po tym czasie odsączyć mięso z marynaty.Ułożyć je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4