Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszony łosoś

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: ryby. Dziś postanowiliśmy przygotować coś z łososia. Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: filetów z łososia, cebuli, cytryny, przypraw i koperku. 
 

Składniki:

  • 6 kawałków łososia 
  • 4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki 
  • 2 cytryny
  • świeży koperek 
  • sól
  • pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać wodę.
    Następnie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka wodą.
    Cytryny sparzyć wrzątkiem i pokroić na mniejsze kawałki, które również wrzucić do rondelka.
    Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku i całość zagotować.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie włożyć kawałki oczyszczonego łososia.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 7 minut do 10, aby łosoś się nie rozgotował, wtedy zacznie się rozpadać. 
    Po tym czasie łososia odcedzić z zalewy i ułożyć na półmisku.
    Można polać swoim ulubionym sosem i udekorować gałązką koperku. 
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *