Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na potrawy z piersi kurczaka. Tym razem pierś z kurczaka duszona z pieczarkami. Pozostałe składniki: białe wino, cebula, śmietanka i przyprawy.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 1/2 szklanki białego wina
- 2 średnie cebule
- śmietana 12%
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym olejem i przesmażyć.Natomiast na drugą patelnie wrzucić obraną i posiekaną cebulę.Doda oczyszczone i pokrojone pieczarki i również je przesmażyć.Wówczas połączyć zawartość obu patelni.Podlać winem i trzymać na ogniu do momentu, aż wino odrapuje.Na koniec wlać jeszcze śmietankę i gotować jeszcze kilka minut.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4