Poszukujesz nowych przepisów na potrawy z wołowiny? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na duszoną wołowinę z ziemniakami. Przepis zawiera: wołowinę, pieczarki, ziemniaki, koncentrat pomidorowy.
Składniki:
- 40 dag chudego mięsa wołowego
- 1 kg ziemniaków
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej
- słodka papryka w proszku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je na mniejsze kawałki.Następnie obraną cebulę i czosnek posiekać a obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić je razem na patelnie z rozgrzanym olejem.Dodać jeszcze mięso i razem przesmażyć.Doprawić do smaku solą i papryką w proszku.Na koniec dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na koniec wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki.Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
Liczba porcji: 4