Składniki: ½ kg wędzonych śledzi 2 duże kwaśne jabłka cytryna 1 por / biała część/ 1 marchewka ½ główki sałaty lodowej paczek zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Śledzie oczyścić i pokroić na kawałki grubości około 2 cm. Jedno jabłko umyć, pokroić wraz ze skórką na ćwiartki i ponacinać wierzchy. Drugie jabłko pokroić w ósemki. Marchewkę umyć,…
Tag: wędzone
Zupy
Zupa z ciecierzycy z wędzonymi żeberkami
by Janusz Kukulski • • 0 Comments
Łosoś
Roladki z wędzonego łososia
by Teresa Jabłonowska • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś z sosem miodowo-koperkowym
by Maja Poloczek • • 0 Comments
Wędliny
Jak tanim kosztem urządzić najprostszą wędzarnię……
by Serhij Petryczenko • • 0 Comments
Najprostszą wędzarnię, składającą się z paleniska, kanału dymnego i komory wędzarniczej można zrobić samemu. Materiały do pracy są powszechnie dostępne. Patent jest dobrze znany, takie wędzarnie „od zawsze” robiono na wsiach.
Potrzebna będzie stara metalowa beczka, cegły, stalowa rura i kolanko o średnicy
Podaję przepis na domową kiełbasę wędzoną.