Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Pstrągi w boczku z rusztu

Składniki: 4 pstrągi 12 cienkich plasterków boczku wędzonego 15 dag masła 4 ząbki czosnku 1 cytryna 2 łyżki koperku 2 łyżki natki pietruszki 8 listków szałwii sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek rozgnieć po czym dodać go do masła razem z posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Marnowany miecznik

Składniki: 4 steki z miecznika starta skórka i sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 papryczka chilii 1 ząbek czosnku 7 łyżek wytrawnego białego wina pieprz oliwa natka pietruszki Sposób wykonania: Sok i skórkę z cytryny wymieszać z posiekanym chilii, czosnkiem, oliwą oraz winem. Powstałą marynatą zalać filety miecznika i wstawić do lodówki na…

Carpaccio z tuńczyka z cytryną

Składniki: 300 g świeżego tuńczyka starta skórka z 2 cytryny 7 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz garść rukli 2 łyżki parmezanu Sposób wykonania: Tuńczyka wstawić do zamrażalki na około godzinę. Po tym czasie wyjąć i pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na półmisku. Następnie sok oraz skórkę z…

Szczupak w śmietanie

Składniki: 100 g słoniny 1 kg filetów ze szczupaka sól sok z 1 cytryny 20 g masła 500 ml wytrawnego białego wina 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 g kwaśnej śmietany pieprz 1 łyżka kaparów Sposób wykonania: Słoninę pokroić w paseczki, którą nadziać filety. Oprószyć je jeszcze solą i skropić sokiem z…