Składniki: 75 dag filetów z dorsza 4 łyżki maki 3 jajka 1 szkl. bułki tartej 3 cukinii 1 cebula 20 dag wędzonego boczku sól pieprz Marynata: 3 ząbki czosnku 1 łyżka oregano Sok z 1 cytryny ¼ szkl. oleju 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Rybę pokroić w kostkę, po czym dodać…
Tag: potrawy z ryb
Pstrąg
Pstrągi faszerowane z rusztu
by Patrycja Strzałka • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś z marynaty
by Gosia Bach • • 0 Comments
Ryby
Smażona sielawa z zalewie octowej
by Karol Dziewulski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg sielawy sól kilka łyżek mąki pszennej olej Zalewa: 0,5 l wody kilka łyżek octu 2 cebule kilka marchewek bazylia oregano 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Wypatroszone ryby oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć. Pod koniec smażenia posypać jeszcze ulubionymi przyprawami. Następnie marchewki zalać woda i gotować kilkanaście minut po…