Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marnowany miecznik

Składniki:

  • 4 steki z miecznika
  • starta skórka i sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 papryczka chilii
  • 1 ząbek czosnku
  • 7 łyżek wytrawnego białego wina
  • pieprz
  • oliwa
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Sok i skórkę z cytryny wymieszać z posiekanym chilii, czosnkiem, oliwą oraz winem.
    Powstałą marynatą zalać filety miecznika i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie smażyć razem marynatą w której się moczyły około 3 minut z każdej strony.
    Steki ułożyć na talerzu, skropić je oliwą i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *