Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Łosoś z plastrami mozzarelli i cytryny

Składniki: 50 dag dzwonków z łososia 2 kule mozzarelli 1 łyżeczka oliwy 2 pomidory 2 łyżki masła plasterki cytryny rzeżucha sól pieprz przyprawa d ryb Sposób wykonania: Dzwonka łososia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb po czym na każdym dzwonku rozłożyć po odrobinie wirków masła i zawijamy łososia w folię aluminiową. Przekładamy do naczynia…

Śledzie w dyniowym sosie

Składniki: 60 dag marynowanych śledzi 2 jaja cebula szczypiorek Sos: 40 dag dyni 2 jabłka ½ szkl. śmietany ½ łyżeczki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Obraną dynię, pozbawioną pestek pokroić w kostkę po czym podlać nie wielką ilością wody i trzymać na ogniu do miękkości. W między czasie obrać jabłko i pokroić w kostkę…

Smażone śledzie z warzywami

Składniki: 8 filetów śledziowych 2/3 szkl. oleju 4 marchwie 2 pietruszki seler 3 cebule 2 listki laurowe 2 goździki 5 ziaren ziela angielskiego 5 łyżek przecieru pomidorowego 5 łyżek maki sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na 2-3 godz. W między czasie obrać warzywa po czym zetrzeć je na tarce o grubych…