Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z plastrami mozzarelli i cytryny

Składniki:

  • 50 dag dzwonków z łososia
  • 2 kule mozzarelli
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • plasterki cytryny
  • rzeżucha
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa d ryb

    Sposób wykonania:

    1. Dzwonka łososia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb po czym na każdym dzwonku rozłożyć po odrobinie wirków masła i zawijamy łososia w folię aluminiową.
      Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20 min.
      W między czasie mozzarelle pokroić w plastry.
      Upieczonego łososia wyjąć z folii i ułożyć na półmisku, wówczas na każdy dzwonek ułożyć po 2 plastry mozzareli i po plasterku cytryny.
      Posypać dekoracyjne rzeżuchą.

      Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *