Składniki: 50 dkg (2 filety) z pangi (dorsza, sandacza, okonia…) oliwa z oliwek 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku 40 dkg pomidorów bez skóry i nasion, posiekanych 4 pokrojone w paseczki plastry boczku sól, pieprz, chili do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić, odstawić. W rondlu rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i czosnek…
Tag: potrawy z ryb
Pstrąg
Pstrąg schowany w zupie pieczarkowej
by Kamila M • • 0 Comments
Składniki: 1 pstrąg 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka imbiru 1 cebula 2 plasterki słoniny 5-6 pieczarek 2 ząbki czosnki 1 kawałek selera 5-6 łyżek oleju ¾ l rosołu ½ kostka rosołowa 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Wypatroszoną rybę oprószyć solą oraz imbirem i odstawić na 30-60 min. W między czasie…
Dorsz
Dorsz z ryżem
by Paulina L • • 0 Comments
Składniki: 30 dag filetów z dorsza 20 dag wędzonego pstrąga 1 cebula 2 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka smalcu 1 ½ szkl. ryżu 2 ¼ szkl. wody 1 szkl. rosołu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sosu sojowego Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju wymieszanym ze smalec,…
Ryby
Naleśniki curry z rybą
by Ewelina B • • 0 Comments
Bardzo dobre i szybkie danie, zaskakujące połączenie curry i tuńczyka z ogórkiem tworzą harmonijną kompozycję.
Składniki:
• naleśniki 8 sztuk
• tuńczyk w oleju 1 puszka
• kukurydza 4 łyżki
• ogórek konserwowy 2 sztuki
• jogurt grecki lub bałkański 1 opakowanie
• curry w proszku 1 łyżeczka
• pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki
• sól do smaku
Ryby
Pasta z sardynkami
by AnkA • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo puszka sardynek cebula sól pieprz 2-3 łyżki majonezu łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanej żółtej papryki łyka posiekanej czerwonej papryki Sposób wykonania: Sardynki rozgnieść widelcem po czym utrzeć razem żółtkami oraz majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie drobno posiekać białka, cebulę, papryki oraz szczypiorek i dodać do…