Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Śledzie w pomidorowym sosie z jajem

Składniki: 60 dag filetów śledziowych 2-3 cebule 2-3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy mielona ostra papryka pieprz garść posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Koncentrat wymieszać z musztardą po czym nie przerywając mieszana dodawać stopniowo olej, doprawić do smaku solą. Następnie śledzi i cebulę pokroić w drobną kostkę a jajko…

Śledzie marynowane z rodzynkami

Składniki: 50 dag filetów śledziowych 50 dag cebuli 1 szkl. oliwy 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 10 dag rodzynek sok z 1 cytryny kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 4-5 goździków cynamon mielony imbir Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na ½ szkl. oliwy, wówczas dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, goździki, ziele, sok z cytryny oraz rodzynki.…

Przekładaniec ze śledzi i grzybków

Składniki: 50 dag filetów śledziowych 1 słoik grzybków marynowanych garść posiekanej natki pietruszki oliwa 2 cebule Sposób wykonania: Śledzie pokroić w kostkę, grzyby w plasterki a cebulę w cienkie plasterki. Następnie układać wszystkie składniki warstwami w półmisku, przesypując każdą z warstwę posiekaną natką pietruszki i skrapiając oliwą. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulinę…

Tilapia lub panga po Tajsku

Składniki: 4 filety o wadze około 20 dkg każdy 2 łyżki mąki kukurydzianej olej słonecznikowy 4 małe cebulki pokrojone w plastry 2 rozgniecione ząbki czosnku drobno posiekany 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru sok z 1 cytryny 1 papryka chili pozbawiona nasion, pokrojona w paseczki natka pietruszki lub kolendry…