Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Śledzie z fasolką

Składniki: 8 filetów śledziowych w oleju 2 puszki białej fasoli pęczek dymki 4 pomidory 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy cukier sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym rozetrzeć go z octem winnym, szczyptą soli, pieprzu oraz cukru. Ucierając stopniowo dodawać oliwę. Następnie fasolę odsączyć z zalewy i zalać ją…

Sandacz zapiekany z czosnkiem

Składniki: 20 dag fileta z sandacza 1 główka czosnku 1 łyżka sosu Worcester mąka papryka w proszku Sposób wykonania; Obrany czosnek posiekać po czym utrzeć razem z solą. Następnie rozłożyć czosnek na rybie od strony wewnętrznej i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rybę skropić sosem Worcester i oprószyć mąką oraz papryką.…

Dzwonka łososia zapiekane z serem

Składniki: 4 dzwonka łososia 5 dag żółtego sera jajko 2-3 łyżki mleka 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego jajko oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zaleć je masą serowo-jajeczną i wstawić…

Filety dorsza z ananasem i porami

Składniki: 75 dag filetów z dorsza 4 plastry ananasa z puszki 2 pory puszka pomidorów 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka sosu słodko-pikantnego łyżka maki 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką, wówczas zarumienić je na rozgrzanym oleju. W między czasie…

Dorsz na makaronie

Składniki: 50 dag filetów z dorsza 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju sól pieprz 2 cukinie 32 dag makaronu Sposób wykonania Miąższ z cukinii pokroić i przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego oleju po czym ją osączy i oprószyć solą. Następnie z ryby zdjąć skórę i pokroić ją w kostkę, wówczas przesmażyć ją na tej samej…