Składniki: 8 filetów śledziowych w oleju 2 puszki białej fasoli pęczek dymki 4 pomidory 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy cukier sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać po czym rozetrzeć go z octem winnym, szczyptą soli, pieprzu oraz cukru. Ucierając stopniowo dodawać oliwę. Następnie fasolę odsączyć z zalewy i zalać ją…
Tag: potrawy z ryb
Sandacz
Sandacz zapiekany z czosnkiem
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 20 dag fileta z sandacza 1 główka czosnku 1 łyżka sosu Worcester mąka papryka w proszku Sposób wykonania; Obrany czosnek posiekać po czym utrzeć razem z solą. Następnie rozłożyć czosnek na rybie od strony wewnętrznej i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rybę skropić sosem Worcester i oprószyć mąką oraz papryką.…
Łosoś
Dzwonka łososia zapiekane z serem
by Lidia • • 0 Comments
Składniki: 4 dzwonka łososia 5 dag żółtego sera jajko 2-3 łyżki mleka 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego jajko oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zaleć je masą serowo-jajeczną i wstawić…
Dorsz
Filety dorsza z ananasem i porami
by Edyta • • 0 Comments
Składniki: 75 dag filetów z dorsza 4 plastry ananasa z puszki 2 pory puszka pomidorów 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka sosu słodko-pikantnego łyżka maki 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką, wówczas zarumienić je na rozgrzanym oleju. W między czasie…
Dorsz
Dorsz na makaronie
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 50 dag filetów z dorsza 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju sól pieprz 2 cukinie 32 dag makaronu Sposób wykonania Miąższ z cukinii pokroić i przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego oleju po czym ją osączy i oprószyć solą. Następnie z ryby zdjąć skórę i pokroić ją w kostkę, wówczas przesmażyć ją na tej samej…