Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety dorsza z ananasem i porami

Składniki:

  • 75 dag filetów z dorsza
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 2 pory
  • puszka pomidorów
  • 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu słodko-pikantnego
  • łyżka maki
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Filety pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką, wówczas zarumienić je na rozgrzanym oleju.
      W między czasie ananasa pokroić na kawałki a pory pokroić w krążki i obgotować przez 1 minutę w osolonej wodzie.
      Następnie na pozostałym oleju przesmażyć ananasy ok. 2-3 minut po czym skropić je sosem sojowym i dodać do niech pory oraz pomidory razem z zalewą.
      Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 minut.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem słodko- pikantnym.
      Na koniec dodać jeszcze rybę i gotować ostanie 3-4 minuty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *