Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z fasolką

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych w oleju
  • 2 puszki białej fasoli
  • pęczek dymki
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek oliwy
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Czosnek posiekać po czym rozetrzeć go z octem winnym, szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
    Ucierając stopniowo dodawać oliwę.
    Następnie fasolę odsączyć z zalewy i zalać ją przygotowanym sosem, wstawić do lodówki na 30 minut.
    W między czasie filety pokroić na duże kawałki, pomidory w cząstki a dymkę w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając fasolę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *