Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Filet z dorsza kolorowy i pikantny

Składniki: 1 kg filetów z dorsza 1 kg słodkiej papryki 4 łyżki masła 2 jajka 4 łyżki jasnej tartej bułki 6 łyżek mąki 3 łyżki pikantnego keczupu 1 łyżeczka cukru sól, pieprz mielony, mielone chili Sposób przyrządzenia: Owoce papryki oczyścić, sparzyć i obrać ze skóry, pokroić drobno. W rondlu lekko podgrzać masło, dodać paprykę i…

Pikantna pasta rybna

Składniki: 2 wędzone makrele 2-3 cebulki 4 ogórki konserwowe 1 łyżka majonezu Sposób wykonania: Z ryb usunąć ości oraz skórki po czym mięso zmiksować. Następnie szczypior i dymki razem ze szczypiorem posiekać a ogórki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do ryby. Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majonez. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku…

Gotowane pstrągi

Składniki:   2 cebule 2 ziarna pieprzu sok z cytryny 1 goździk 1 łyżka masła sól 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania:  Pstrągi oczyścić po czym skropić je sokiem z cytryny. Następnie wodę doprowadzić do zagotowania z dodatkiem przypraw i cebuli, wówczas włożyć do niej pstrągi. Trzymać na małym ogniu ok. 15 minut, wówczas…

Filet z dorsza w serowej skorupce

Składniki: 50 dkg filetów z dorsza ze skórą 25 dkg tartego żółtego sera 10 dkg masła 1,5 szklanki mleka sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obsmażyć na części masła. Smażymy od strony skóry aż ryba nabierze pięknego złotego koloru. W rondlu…