Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dorsza w serowej skorupce

Składniki:

  • 50 dkg filetów z dorsza ze skórą
  • 25 dkg tartego żółtego sera
  • 10 dkg masła
  • 1,5 szklanki mleka
  • sól, pieprz mielony


Sposób przyrządzenia:

Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obsmażyć na części masła. Smażymy od strony skóry aż ryba nabierze pięknego złotego koloru. W rondlu rozgrzać resztę masła, dodać ser, chwilę smażyć, dodać mleko, gotować aż ser się całkowicie rozpuści. Obsmażone filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać mlekiem z serem, zapiec aż serowa skorupka zacznie się rumienić. Podfawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *