Składniki: 4 mrożone filety z dorsza 2 jajka 1 łyżka mąki 4-5 łyżek płatków migdałowych 1 łyżka soku z cytryny 25 dag mrożonych brokułów olej sól pieprz Sposób wykonania: Lekko rozmrożone filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz mąką. Następnie jajka roztrzepać razem ze szczyptą soli, pieprzu i odrobiną wody, wówczas maczać…
Tag: potrawy z ryb
Panga
Filet z pangi lub tilapii w pieprzu Kajeńskim panierowany
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje filetów rybnych 1 łyżka pieprzu kajeńskiego 1 szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżka rozpuszczonego masła 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osuszyć. W plastikowej torbie wymieszać pieprze i sól, wkładać do niej porcje ryby i energicznie potrząsając obtoczyć je w przyprawach. Oliwę wymieszać z rozpuszczonym masłem, częścią…
Panga
Filet z pangi lub tilapii z pesto i pomidorami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Ryby
Ryba zapiekana na szpinaku
by Jadwiga • • 0 Comments
Składniki: 2-4 filety z ryby opakowanie mrożonego szpinaku 6 plastrów żółtego sera 2 pomidory czosnek 2 łyżki masła sól tymianek Sposób wykonania: Szpinak ugotować po czym dodać do niego masło i doprawić do smaku solą oraz czosnkiem. Następnie przełożyć szpinak do naczynia żaroodpornego, na nim układamy filety oprószone solą oraz tymiankiem. Na rybie układamy pomidory…
Dorsz
Pasztet z dorsza z łososiem
by Marysia • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg fileta z dorsza 15 dag fileta z łososia 200 ml śmietany 2 jajka pieprz sól masło bułka tarta Sposób wykonania: Dorsza zemleć po czym dodać do niego jaka, dodać śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie zmiksować. Połowę masy przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ułożyć plasterki…