Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Ryba w maślanym sosie

Składniki: • 60 dag białej ryby • 3 łyżki masła • 2 łyżki miodu • 2 łyżki soku z cytryny • pieprz • 1 łyżeczka bulionu w proszku • 1 cebulka • 2 łyżki tartej bułki Sposób wykonania: Masło zmiksować razem z miodem, bulionem oraz sokiem z cytryny po czym podgrzewać do rozpuszczenia masła. Następnie…

Koperty z farszem tuńczykowym

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym pół świeżej papryki 4 ogórki konserwowe mała cebula dwie łyżeczki musztardy jajko pieprz Etapy przygotowania Ciasto rozkładamy na blasze i kroimy w kwadraty. Tuńczyka odsączamy z zalewy, łączymy z musztardą, pieprzem, pokrojoną w kosteczkę papryką i ogórkami oraz cebulą. Farsz nakładamy na kwadraciki i…

Flądra z ciepłym winegretem

Składniki: 4 flądry  20 dag. fasolki szparagowej 1 por 1 cytryna 1 limonka kilka różyczek brokułów 3 łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie: Fasolkę ugotować, na 3 minuty przed końcem gotowania dodać brokuły. Odcedzić. Pora pokroić w talarki. Wycisnąć sok z cytryny. Flądrę oprószyć solą i pieprzem. Patelnię grillową wyłożyć papierem do pieczenia , natłuścić papier…

Sandacz pieczony w folii

Składniki: 50 dkg filetów z sandacza ½ łyżeczki musztardy w proszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny sól czosnkowa, pieprz biały mielony oliwa Sposób przyrządzenia: Wszystkie przyprawy wymieszać. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć porcje ryby, obficie posmarować mieszanką przypraw i oliwą, dokładnie zawinąć w folię tworząc kieszeń. Piec na…