Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz pieczony w folii

Składniki:

  • 50 dkg filetów z sandacza
  • ½ łyżeczki musztardy w proszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól czosnkowa, pieprz biały mielony
  • oliwa


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie przyprawy wymieszać. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej ułożyć porcje ryby, obficie posmarować mieszanką przypraw i oliwą, dokładnie zawinąć w folię tworząc kieszeń. Piec na grillu lub w piekarniku przez około 20 do 30 minut w zależności od grubości filetów. Podczas pieczenia odwracamy piekącą się rybę tylko raz. Podawać z jarzynami z grilla.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *