Składniki: 3 marchewki ½ selera korzeniowego 3-4 łodygi selera naciowego 2 pietruszki por pęczek szczypiorku kieliszek wódki ryżowej szczypta imbiru 1 ½ łżki sosu sojowego sól olej Sposób wykonania: Marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w słupki, pora pokroić w talarki , szczypior posiekać a seler pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wrzucić do rondla z…
Tag: pietruszka
Zupa cebulowa
Staropolska zupa cebulowa
by Weronika • • 0 Comments
Drób
Polędwiczki drobiowe w sosie pomidorowym
by Ewa Greczuk • • 0 Comments
Nie miałam żadnego pomysłu na obiad, w którym nie wymagałoby smażenia na tłuszczu, a miałam już odmrożone polędwiczki. Zdecydowałam je usmażyć na suchej patelni, a sos zrobić zupełnie inny niż koperkowy, który dotychczas robiłam:) Składniki: polędwiczki drobiowe (0,5-1kg) przyprawa do kurczaka Knorr marchewka pietruszka cebula por maggie liść koper łyżka koncentratu pomidorowego przegotowana woda pieprz…
Zupy
Zupa gruzińska
by Kinga • • 0 Comments
. Składniki: 2 l wody 30 dag wieprzowiny 2 łyżki tłuszczu 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1 szkl. makaronu 2 łyżki ketchupu 1 ząbek czosnku sól pieprz cynamon szczypta mielonych goździków estragon Sposób wykonania: Mięso oraz cebulę pokroić w kostkę po czym podsmażyć ok. 3 minut, wówczas przełożyć do rondla z wrzącą…
Baranina
Baranina w sosie śmietanowo-cebulowym
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 500-600 g baraniny 3 łyżki tłuszczu sól pieprz Sos: łyżka mąki 2-3 cebule 2 łyżki tłuszczu 2 pietruszki 2-3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Pokrojone mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je solą oraz pieprzem, wówczas podlać odrobiną wody i dusić. W między czasie pietruszkę oraz cebule posiekać i podsmażyć na rozgrzanym…